The answers

Ontdek de antwoorden op al jouw vragen

We bundelen voor jou enkele van de meest gestelde vragen. Heb je jouw antwoord toch nog niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen! 

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is polyester kunststofdoek dat onder het bestaande plafond wordt gespannen. Het wordt volledig op maat gemaakt en met heel wat nauwkeurigheid door een ervaren plaatser aangebracht. Met het bevestigingsprofiel wordt het doek opgespannen en op zijn plaats gehouden. 

Er is de keuze uit een diverse kleuren en soorten afwerking. Bovendien wordt een spanplafond meestal in enkele dagen volledig afgewerkt, inclusief verlichting.

Een spanplafond is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Graag meer informatie? Wij helpen met plezier! Neem vrijblijvend contact op.

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Een verlaagd spanplafond heeft verschillende voordelen. Je kan er een ruimte gezelliger mee maken, opfrissen, of een ruw of balkenplafond verbergen omwille van esthetische of hygiënische redenen. Elektriciteitskabels en andere leidingen werken we weg in de tussenruimte van het verlaagd plafond en nieuwe spots of verlichting bevestigen we deskundig tegen een versteviging.

Daarnaast kan een aangepast plafond ook de akoestiek in de ruimte opmerkelijk verbeteren. Bekijk  onze Kanvas SoftSound akoestische oplossingen.

Niet onbelangrijk: een verlaagd plafond bespaart je ook aanzienlijke stookkosten! Een verlaagd plafond wordt in de volksmond ook wel eens een vals plafond genoemd. Met een Kanvas spanplafond als verlaagd plafond heb je bovendien ook nog een gemakkelijk onderhoud als bijkomend voordeel en ben je zeker van een brandveilige oplossing. 

Contacteer ons gerust voor bijkomende info!

Welke soorten spanplafonds bestaan er?

Er bestaan 2 types spanplafonds, PVC en Polyester spanplafonds. Wij werken uitsluitend met polyester spanplafonds omdat we geloven in de duurzaamheid van de niet verwarmde plaats techniek.

PRIME
Vormt met zijn fijne weefstructuur een bijzonder flatterende plafondafwerking voor uw hedendaags interieur.
Dit verlaagd plafondsysteem is verkrijgbaar in 3 standaard kleuren. Beprinting in een kleur naar keuze mogelijk. 
WIT: RAL 9016
GEBROKEN WIT: RAL 9010
ZWART: RAL 9005

Akoestisch

SOFTSOUND
Soft Sound is een revolutionaire plafondafwerking voor akoestisch gevoelige ruimtes.
Een stijlvolle, matte afwerking met een ingenieus dempende microperforatie maakt deze soort een state of art akoestisch plafondsysteem.

Dit verlaagd plafondsysteem is verkrijgbaar in 3 standaard kleuren. Beprinting in een kleur naar keuze mogelijk. 
WIT: RAL 9016
GEBROKEN WIT: RAL9010
ZWART: RAL 9005

SOFT SOUND PRO
In akoestisch gevoelige ruimtes is er ook de mogelijkheid om een SoftSound doek te combineren met bovenliggende akoestische matten. Dit brengt ons op een Alpha van 0,85. 

Design

SKYLIGHT
is een lichtdoorlatend spanplafond voor originele lichtintegratie en sfeeraccenten. 
Installeerbaar met koude of warme LED verlichting en variabele kleurnuances is de SKYLIGHT echt een unieke interieurverlichting.

Bekijk ons hele gamma.

 

Wat is de prijs van een spanplafond?

De grootste taboe over spanplafonds is dat het onbetaalbaar is. Niets is minder waar.
Vast staat dat een Kanvas Spanplafond prijscompetitief is met andere traditionele plafondsystemen.

De prijs van een spanplafond plafondsysteem is afhankelijk van jouw project, de omvang ervan en welk type spanplafond u precies verkiest.

Contacteer ons gerust voor een offerte.

 

Wat zijn de mogelijkheden met verlichting?

Zoals altijd denkt Kanvas vooruit en mee met de noden en doelen van de ruimte. Samen gaan we opzoek naar een correcte balans tussen sfeer en functionele verlichting. Voor we van start gaan op de werf tekenen we een gedetailleerd lichtplan uit. Indien gewenst leveren en plaatsen wij de verlichting. Zo is er geen extra partij nodig en ontlasten wij je graag van onnodige stres en planning. 

Alle verlichting
Vrijwel alle verlichting is te verwerken in een spanplafond. 

Passtukken
Kanvas verwerkt alle verlichting in zorgvuldig voorbereide passtukken uit harde materie. Dit betekent dat u zich zelfs bij herhaaldelijk verwijderen en terugplaatsen van de verlichting geen zorgen hoeft te maken over afbrokkeling of andere beschadigingen op termijn.

Official dealer
Als official dealer van kwaliteitsmerken bieden wij jou bovendien een bijzonder breed aanbod in verlichting aan de beste tarieven.

Van een eenvoudige spot tot de meest gesofisticeerde armatuur; ons aanbod spreekt voor zich!

Lees hier meer over verlichting bij een spanplafond.

 

Kan je een spanplafond afwassen?

Een polyester spanplafond heeft als eigenschap afwasbaar te zijn, we hebben een speciaal product en een handschoen die er voor zorgen dat het doek op een zachte en correcte manier gereinigd kan worden.

Kan een spanplafond doorhangen of scheuren?

Je hoorde verhalen van spanplafonds die na verloop van tijd het gevecht met de zwaartekracht verliezen?
Veelal gaat het in dergelijke gevallen over hittegevoelige doeken die bij warmte spanning loslaten.

1. Koud gespannen systemen
Kanvas werkt met koud gespannen systemen die niet reageren op deze problematiek. Onze technologische vooruitgang is hier bijzonder groot geweest, jouw plafond blijft ook in de toekomst gegarandeerd mooi strak.

2. Weefstructuur
Een ander cruciaal aspect hiervoor is de weefstructuur van het plafondsysteem zelf. Onze doeken kenmerken zich door de fijnste weefstructuur in de markt, wat niet alleen esthetisch maar ook kwalitatief een enorm verschil maakt.

3. Pure Line-profiel
De profielen waarin het plafond wordt vastgemaakt zijn vanzelfsprekend eveneens een bepalende factor. Het Kanvas Pureline spanprofiel kent een uitzonderlijk brutale grip en fijne lijn. Jouw plafond blijkt dan ook op de maximale spanning, ook na jaren en jaren.

Ontdek hier ons gamma spanplafonds.

Hoe verloopt de planning en installatie van mijn Kanvas Spanplafond?

Onze specialisten Irven en Sebastien zijn uw eerste aanspreekpunt, ze staan u bij met deskundig advies en uitleg. Ze nemen het project samen met u door en ontvangen u indien gewenst in een van de belevingsruimtes of showrooms van Kanvas. Eens we goed begrijpen wat uw noden en wensen zijn, formuleren we een competitief voorstel op maat.

Hierbij focussen we ons op de juiste plafond-materialen, maar indien u dit wenst dokteren wij ook een uitgekiend lichtplan voor u uit. Akoestische normen, brandwaarden, functioneel en esthetisch doel alsook verlichting zijn hier de peilers.

Eens uw project in planning gaat is Sven aan zet. Onze projectleider blijft met u verbonden in communicatie over timing en uitvoering per mail en telefoon. De producten (plafondsysteem, en eventuele verlichting en technieken) gaan in bestelling, en worden bij het binnenkomen zorgvuldig gestockeerd in ons atelier.

Op de dag van de installatie komen onze "mannen" bij u aan, en zullen ze starten met de voorbereiding van de werf. Ons hecht team bestaat uit ervaren spanplafondplaatsers. Elektrische leidingen worden op de juiste plaats voorzien, passtukken voor verlichting of armaturen worden netjes op hoogte geplaatst en de profielen worden met een pas-laser straal perfect op niveau gebracht.

Eens alles op plaats zit starten we zorgvuldig aan de installatie van uw spanplafond. Na opruimen en netjes stofzuigen wordt het doek ontvouwen.
Hierna begint de installatie van het Kanvas plafond in de spanprofielen.

Kijk hoe het plafondsysteem zich vervolgens haast magisch gaat opspannen tot een bijzonder strak, afgewerkt en duurzaam oppervlak!

Met fluwelen zorg worden nu de overige componenten zoals verlichting en andere technieken geïnstalleerd, en kan u gewoon gaan genieten van een afgewerkt resultaat... Onze boekhoudster Ilse staat u bij indien er vragen zijn betreffende de afwerking. 

Net als u zijn ook wij trots op het resultaat, onze in-house fotografe Lize komt (mits uw goedkeuring) na het afwerken van de werf langs om realisatie foto's te maken. Zo kunnen wij ook uw project opnemen op onze inspiratie pagina. 

 

Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen.

contact